סקירה ואופן הבדיקה מחרקים – תבלינים
בקטגוריה זו נכללים מינים שונים רבים ומגוונים של תוצרת חקלאית, שהצד השווה שבהם שמטרתם הוא לתבל את התבשיל, או המאפה או כל כיו”ב. התבלינים משווקים כשורש, גרגירים, זרעים, עלים – שלמים ועל פי רוב יבשים. או לחילופין הם משווקים כטחונים.
הרוב המוחלט של התבלינים שוהים ומאוחסנים לתקופות ארוכות.
הסיבה לכך משום שעונת האיסוף שלהם פעם בשנה,
וכמו כן לאחר הגעתם לחנות הם שוהים זמן רב ובפרט התבלינים הפחות שימושיים.
כמו כן הם שוהים זמן רב גם בבית הצרכן.
באחסון ארוך, או אחסון לקוי, ובפרט במקום שיש בו לחות,
עלולים התבלינים על כל סוגיהם לקבל נגיעות של מזיקי מחסן בוגרים כגון:
או זחלים של החרקים הנזכרים, או של עשי המחסן השונים.
באחסון לקוי ניתן למצוא אף אקריות מחסן, או פסוקאים התוקפים את התבלינים.
תבלינים – אופן הבדיקה והשימוש:
שורש תבלין – ראה אופן הבדיקה לעיל בערך “זנגביל” או ערך “כורכום”.
זרעי תבלין או גרגירי תבלין
תבלין טחון
טחינת תבלין שהתבצעה לעיני הלקוח, מותרת באכילה ללא בדיקה נוספת לאחר הטחינה,
אולם לכתחילה קודם הטחינה על הצרכן לבדוק מדגמית את התוצרת האם היה נקייה,
ואם אכן נמצאה נקייה אפשר לטוחנה ולהשתמש בה ללא בדיקה נוספת, וזאת,
כל עוד שלא אוחסנה בבית הצרכן שוב לתקופה נוספת.
תוצרת שנבדקה ונמצא נקייה, או שנרכשה מיד לאחר הטחינה,
רצוי לשומרה בהקפאה או לכל הפחות במקרר, ובכך להבטיח שימוש חוזר ללא צורך בבדיקה נוספת.
עלי תבלין מיובשים – ראה לעיל בערך “עלי תבלין מיובשים”.