סקירה ואופן הבדיקה והשימוש באבקת מרק
אבקת המרק מכילה רכיבים שונים, שברובם ככולם יש חשש להתלעה ללא טיפול נאות.
כיון שכמעט כל אחד ממרכיבים אלו עלול להתליע בתנאים לא נאותים, יש להקפיד שעל האריזה תהיה חותמת של כשרות מהודרת,
וזאת כדי להבטיח שכל הרכיבים עברו את הטיפול הנכון הכולל ניפוי הקמח באופן המתאים והנכון,
שימוש בתבליני עלים מיובשים שעברו את כל התהליך הנדרש מבחינה כשרותית
באם לא נשמרו תנאי הכשרות המבטיחים נקיות מחרקים,
קיים חשש גדול שרכיבים מסוימים יימצאו כנגועים, כגון החרקים המצויים בקמח,
יש לציין כי בתוצרת של חברות ידועות שם עם כשרות מהודרת המקפידה על טיפול נכון ונקיות בכל רכיבי המוצר, התוצרת היא בחזקת נקייה.
אולם אחסון מתמשך, ובפרט באריזות שאינן הרמטיות, עלול להביא לכך שמזיקי מחסן יחדרו בקלות למוצר,
גם כשהוא סגור באריזתו, באם היא אינה עמידה והרמטית לחדירה והתפתחות חרקים.
אבקת מרק מחוררת מחרקי מחסן (באדיבות הרב שמואל שטרנפלד)
אופן הבדיקה והשימוש:
באם התוצרת מחברת ייצור טובה עם כשרות מהודרת המקפידה על עניני חרקים,
ובמידה ותאריך הייצור הוא מזמן הקרוב לזמן השימוש, המוצר הוא בחזקת נקי ואינו חייב בדיקה.
(לשימוש חוזר, רצוי לשמור את השקית בקירור או אף בהקפאה).
באם התוצרת עם תאריך תפוגה קרוב, אף אם היא מאיכות טובה ומוכרת,
יש לבדוק ויזואלית שאין בתוצרת גבישים או קורים, שהם סימן להימצאות חרקים.
ורצוי לבדוק מדגמית בזמן הכנת המרק שלא צפים חרקים לאחר הכנת המוצר.
באם התוצרת מחברה שאיננה מוכרת.
אם היא מכילה רכיבים בעייתיים כמפורט לעיל, רצוי להימנע ולא להשתמש כלל.
ואם איננה מכילה רכיבים בעייתיים, יש לבודקה ויזואלית, ובדיקה מדגמית כמפורט לעיל.
אם בבדיקת המדגם נמצאו חרקים, אין דרך בטוחה לבדוק את כלל התוצרת.
אכן יש אפשרות לאחר הכנת המרק לסנן את כל התוצרת אל כלי אחר באמצעות מסננת דקה מאד,
(כגון בד צפוף – חיתול של תינוק, או צמר גפן) ולהשתמש רק בנוזל המסונן.