לוגו בית המעשר
|

תותים תוצרת קטיף

י"ג שבט התשע"ז | 09/02/2017

שלום לכבוד הרב,
היום מוכרים ברשת שופרסל תותים תוצרת קטיף . מצויין על האריזה שהתוצרת שטופה ובדוקה . האם אפשר לאכול אותם? האם גם בתוצרת הזאת צריך לבצע תהליך של השריה שלוש פעמים וקרצוף של כל תות?

תודה
רינה

א. אינני יודע מה הכוונה תוצרת קטיף, החשוב הוא האם יש חותם: נקי מחרקים של גוף מוסמך לעניני חרקים. אם יש לכאורה פטור מעיקר הדין וכדאי שטיפה קלה. ואין חייב הברשה. ואם אין חותמת מוסמכת שאר הכיתובים אין להם ערך.
ב. גם בתוצרת רגילה אין צריך 3 פעמים בהשריה, די בהשרייה אחת עם מי סבון תוך כדי סיבוב התות בתוך זמן ההשריה למשך כ 2 דקות, הוצאה מהסבון, שטיפה כללית, ואז שטיפה יחידנית של כל תות תחת ברז מים כולל הברשה של כל תות מכל צדדיו.