לוגו בית המעשר
|

כשרות אצות נכון להיום

כ"ט אלול התשע"ו | 02/10/2016

בעקבות מאמר הרב “טפילים בצמחי ים – אצות ים”, בספרו “תולעת שני”, אבקש לשאול על מצב האצות כיום ואופן הבדיקה הנדרש. בפרט אשאל על אצות נורי של חברת מזרח ומערב תחת כשרות בד”ץ KF לונדון, המציינת שיש לברור לפני השימוש.
האם גם כיום יש לברור כמתואר במאמר, מעל משטח כהה עם אור מלמעלה? האם למי שאינו מומחה עדיף להמנע? או שמא השיטה המוזכרת בסוף המאמר פשטה, או שנמצא פתרון אחר?
על מנת לדעת כיצד לנהוג בחנויות הנושאות את כשרויות הרבנות הראשית, אשאל אם יודע הרב מה נהלי הרבנות בנושא.

בתודה מראש.

לצערי בדקנו גם את החברה הספיציפית עם הכשרות שהזכרת לא מזמן ונמצאו בה טפילי מים, והדברים מתועדים במעבדת המכון.
אין ברירה אלא לבדוק כל אצה קודם אכילתה.
או מי שרוצה שיסתמך על היתר של י”ב חודש, אם האצה ארוזה ועבר עליה יב חודש מאז ייצורה.