לוגו בית המעשר
|

בצל ושום ללא חשש לינת לילה

כ"א טבת התשע"א | 28/12/2010

אני מנהל מטבח רוצה לעשות הכנות יום קודם קרי בצל קלוף ושום קלוף לשים במקררעם מכסה לא יודע איך אפשר או עם מה לערבב אותם כדי שלא יעבור עליהם הלילה

הכיסוי איננו יעיל להלכה [למרות שיש שצירפו זאת כתנאי]. באם הקילוף איננו מוחלט, או שמותירים את עיקר השום כלומר לא חותכים עם סכין את התחתית, זה לכל הדיעות מצוין, ואם זה קילוף לחלוטין, באם זה מעורב עם תבשיל או עם ירקות אחרים כסלט, אין חשש. ובאם זה בפני עצמו יש להתיר כאשר מוסיפים מלח או שמן על השום והבצל.