פלפל טרי – מתוק, חריף
כ"א כסלו התשפ"א | 07/12/2020
פלפל- חרקים, נגיעות ואופן הבדיקה והשימוש
פלפל עלול להיות נגוע בחרקים חלקם ישירות הפוגעים בפרי הפלפל כגון זחלים של עש הפרודניה.
ויש חרקים המצויים על עלי צמח העגבנייה כגון כנימות עלה ואקריות, ועלולים למצוא מקום מסתור תחת גבעול הפלפל או לעיתים יותר נדירות בשקע שבחלק התחתון של הפלפל.
להבדיל מחרקים קטנים אלו שאינם חודרים בד”כ לתוך הפלפל, זחל העש חודר לתוך הפלפל מאזור גבעול הפרי, ואין מקום הכניסה תמיד ניכר, אולם בתוך הפלפל הוא משאיר סימנים של גללים וכיו”ב. כנראה בתמונות לקמן
אופן הבדיקה והשימוש
חותכים את החלק העליון של הפלפל ומוציאים את הגבעול יחד עם הגרעינים, ומתבוננים בתוכו,
באם הפלפל נקי ואין בו זחלים או סימנים מחשידים, שוטפים אותו היטב תחת זרם מים, ובעיקר יש להקפיד לשטוף היטב במקומות השקועים שבצד החיצוני של הפלפל.
גם את פנים הפלפל שוטפים היטב תחת זרם מים, ודי בכך.
הבדיקה האמורה בפלפל, היא בכל סוגיו וצבעיו, הן המוארכים והן הרגילים, הן הסוגים המתוקים והן הסוגים החריפים.