שעועית טרייה בתרמילים
כ"א כסלו התשפ"א | 07/12/2020
שעועית טרייה בתרמילים נגיעות, חרקים ואופן הבדיקה והשימוש
שעועית טרייה בתרמילים [בכל הצבעים שהיא משווקת, ומצוי יותר בשעועית הצהובה], לעיתים נגועה בזחלים של עשים שונים [כמו פרודניה ולאפיגמה], הזחלים מכרסמים בתרמיל ולעיתים קרובות גם חודרים פנימה.
מקום החדירה ניכר לעין בדרך כלל.
אופן הבדיקה והשימוש
יש לשטוף היטב את התרמילים תחת זרם מים חזק [כיון שלעיתים נתפסים חרקים קטנים בצד החיצוני של התרמיל].
להתבונן ויזואלית שאין סימני חדירה. במידה ונמצאו חורים יש לחטט אחריהם לראות שלא חדרו פנימה ונותרו שם.
פעמים שיש כתמים שחורים שהם פגם טבעי בגידול ולא סימני חדירה של הזחלים.
אולם פעמים כתמים אלו הם סימני חדירה של חרקים, ואין עדיין חור יציאה כיון שהזחל נותר בפנים.
ולכן יש להתבונן בכל כתם ולפתוח את התרמיל ולראות אם אין זחלים בפנים.
שעועית בתרמילים קפואה:
תרמילים שלימים ירוקים מוקפאים, בתהליך עיבודם הם עוברים שטיפה טובה ומיון. ויש סוגי תוצרת ממפעלים שונים שנמצאה נקיה לחלוטין.
אמנם אין בידי נתונים על המצב הכללי, והרוצה לחשוש יבדוק חזותית את התרמילים לפני השימוש בהם, לראות שאין סימני נבירה וכרסום.
תרמילים שלימים של שעועית צהובה קפואים, הגם שבתהליך עיבודם הם עוברים שטיפה טובה ומיון.
מכל מקום נגיעותם גבוהה יותר מן הירוקים וחייב להתבונן ויזואלית כמבואר לעיל בתוצרת טרייה.
[אא”כ יש כשרות מוסמכת על התוצרת, וכתוב שם במפורש שהתוצרת נקייה או נבדקה מחשש חרקים].
שעועית יבשה – ראה בערך “שעועית“.