ערמון – נגיעות בחרקם ואופן הבדיקה והשימוש
הערמונים הטריים בדרך כלל נקיים ואין מצוי בהם נגיעות של חרקים, אולם השיווק העיקרי ובפרט בארץ שכל סוגי הערמון הם מייבוא, הערמונים הם לאחר אחסון.
ערמון שעל ראשו יש כעין ציצה ירוקה הוא סימן ל
עובש והתיישנות.
בערמונים המאוחסנים קיימת פגיעה של עשים בצבעים שונים כמו צבע לבן, או חום.
במידה ויש נגיעות של הזחלים השונים של עשי המחסן,
הם מותירים סימנים רבים בתוככי הקליפה מבפנים של פירורים וכיוצא בזה
.
זחל עש הטבק בערמונים מיובשים. (באדיבות הרב שמואל שטרנפלד)
ערמון – אופן הבדיקה והשימוש:
יש לבחור את הערמונים הטריים (כדאי לקנות את הפירות מחנות שבו התחלופה גבוהה,
ערמונים טריים הם קשים, וקליפתם אינה נפרדת בקלות ואין להם ציצה ירוקה המסמנת על עובש והתיישנות).
לאחר הפתיחה של הקליפה (אף אם זה לאחר הקלייה או הבישול), יש להתבונן בשני חלקי הקליפה שאין סימני חרקים.
במידה ונמצאו סימני חרקים חובה לחצות את הפרי לשניים ולבדקו אם הוא נגוע מבפנים על ידי זחלים שונים של עש.
ממרח ערמונים
אבקת ערמונים