בצל
כ"א אדר ב' התשע"ט | 28/03/2019
תוכן עניינים
סקירה ואופן הבדיקה והשימוש
הנגיעות בבצל שונה בין הזנים השונים של הבצל הגדלים בתקופות שונות של השנה, ובאיזורים שונים של גידול. המזיקים העיקריים שלהם יש לחשוש לבצלים הם התריפסים בעיקר, ובאופן יותר נדיר יש לחוש לאקריות וזחלים בצבע לבן (כנראה בתמונה).
אופן הבדיקה והשימוש:
בצלים קשים וסגורים לחלוטין וללא נביטת עלים:
הרי הוא בחזקת נקי מחרקים ואינו צריך בדיקה.
(הגם שיש המחמירים להוריד את חלקו העליון ואת השכבה העליונה).
באם הוא מחובר משני בצלים המחוברים יחד, יש לחשוש לתריפסים שנכנסו בין שני הבצלים, ולכן יש להפריד את שני הבצלים ולשוטפם תחת זרם מים.
בצל שהחלק העליון שלו פתוח
ואין הגלדים סגורים היטב זה על גבי זה, וכן כמוש ורך,
וכן בצלים שנבטו מהם עלים חיצוניים, יש לחשוש לחרקים, ועל כן חובה לבודקו היטב וכדלקמן:
א. יש לחתוך את החלק העליון של הבצלים, עד המקום שהגלדים שוכבים וסגורים אחד על משנהו.
ב. יש לקלף את כל הגלדים של הבצלים, ולהתבונן בכל גלד מול מקור אור שאין חרקים (התריפסים והזחלים נראים בבירור, האקריות נראות למי שלא בקי כלכלוך לבן, אולם ניתן להבחין ולזהותם באמצעות זכוכית מגדלת).
במידה ורוצים להשתמש בעלים שנבטו מהבצלים, יש לחותכם ולחצותם לאורכם,
להשרותם בחומר השריה למשך כ-5 דקות, ולשוטפם תוף כדי שפשופם תחת זרם מים חזק.
בצל מעובד/שבבי בצלים:
ראה בכרך הרביעי בערך “שבבי בצלים”.