אטריות / פסטה
כ' אדר ב' התשע"ט | 27/03/2019
האטריות מיוצרות מקמח דורום [לבן או מלא] שמשמש עבור ייצור הפסטה [בסוג טחינה הנקרא סמולינה. – קמח רגיל בטחינת סמולינה מוכר לנו בשם “סולת”]. האטריות מיוצרות ומשווקות בצורות שונות ומגוונות לרוב: מקרוני, ספירלות, צורות עגולות ועוד. קיימים מפעלים שהטחינה של החיטה מתבצעת במפעל, ומיד לאחר מכן מיוצרת הפסטה. ויש הרוכשים את קמח סמולינה מוכן. לכתחילה על ועד הכשרות לוודא, כי הקמח עובר תהליך ניפוי המבטיח הסרת החרקים באם הם קיימים בקמח. אולם בדיעבד אטריות שיוצרו מקמח שלא נופה כראוי, המוצר הסופי בתום עיבודו הוא בחזקת נקי מחרקים ואינו טעון בדיקה, עקב אופן הליך העיבוד. אולם באחסון ממושך הם עלולים להיפגע על ידי מזיקי מחסן כגון חדקונית האורז, חיפושית הטבק, אורזית ועוד.
אופן הבדיקה והשימוש:
אם האריזה נראית תקינה ואין בתחתיתה פירורים רבים שיכולים להיגרם על ידי החרקים השונים ואין כל סימן של גבישים או קורים שנגרמו על ידי הזחלים, אפשר להשתמש במוצר ללא בדיקה.
אם נמצאו סימנים כלשהם לחרקים, אפשר לסנן על גבי משטח כתום את האטריות היבשות במסננת אטריות ולבדוק את הפסולת שנשרה, ובאם נמצאו חרקים יש להימנע משימוש במוצר זה.