לוגו בית המעשר
|

לבבות דקל

כ"ב חשון התשפ"א | 09/11/2020

לבבות דקל – נגיעות ואופן השימוש והבדיקה

לבבות דקל – מקורם:

מאכל זה הוא כמשמעו לב של דקל מזנים מסוימים שמגדלים אותו עבור תעשייה זו.

כיום בעיקר לוקחים לב הדקל  “פופוניה” הנפוץ מאד כיום באזורים הטרופיים ממרכז אמריקה עד יער האמזונס.

כל עץ כזה מניב בשנה בערך 15 ייחורים. אורך כל לב הוא בערך כ -40 ס”מ.

 

לב הדקל פופוניה שממנו מפיקים את לבבות דקל. בתמונה הקטנה המוצר המוגמר

לב הדקל פופוניה שממנו מפיקים את לב הדקל. בתמונה הקטנה המוצר המוגמר

אופן הבדיקה והשימוש:

 

הגם שעל הקליפה החיצונית המכסה את פנים “לב” הדקל צמודים חרקים שונים.

מכל מקום אופן האכילה הוא רק לאחר הקילוף ומה שנותר הוא הלב הפנימי והוא בחזקת נקי מחרקים.