לוגו בית המעשר
|

קמח טף

כ"ה תמוז התשע"ו | 31/07/2016

שלום לכבוד הרב,
ברצוני לשאול לגבי קמח הטף המיובא מאתיופיה, שהוא גם מאכלם העיקרי של יהודי אתיופיה, האם יש לו איזשהו הכשר ובמידה ולא איך אפשר להכשירו, והאם יש לו נגיעות של תולעים/חרקים?

קמח טף הוא קמח דוחן ויש לשים לב שאיננו מחמשת מיני דגן וברכתו שהכל נהיה בדברו.
ככל הגרגירים גם גרגרי דוחן עלולים להיות נגועים, וכן בקמח שלהם. במזיקי מחסן שונים ובפרט בתנאי אחסון לקויים.
יש לבוררם בגרגירים כשאר בדיקת גרגירים, ובקמח בניפוי רגיל.
קמח זה כפי הידוע לי הוא ללא תוספות, ואין בעייה של כשרות, וכיון שאיננו ממין דגן, אין בו חשש “חדש” כפי שיש בקמח של שאר מיני דגן המיובא מחו”ל.