פסיפלורה – שעונית

פסיפלורה – שעונית - המכון למצוות התלויות בארץ

פסיפלורה- סקירה ואופן הבדיקה והשימוש

פרי הפסיפלורה הוא פרי 'סובוטרופי' שגידולו מואץ רבות בשנים האחרונות בארץ ישראל. הפרי גדל על צמח מטפס [ראה בספרי שו"ת חלקת השדה ח"א (ערלה סי' טז-יז) בהגדרת שיח זה לענין ערלה וברכה]. בכל זני הפסיפלורה הידועים כיום, אין ידוע על מזיקי צמח הפוגעים בפרי מלבד וירוס הפוגע בפרי ומעוותו. כל זאת, למרות שקיימת פגיעה של זחל עש 'דובון הקורים', הפוגע בעלי הפסיפלורה. וכמו"כ ניתן למצוא פגיעות רבות על הפרי של זבוב הפירות, המותיר עקיצות ולעיתים רבות אף שיש הטלה, מכל מקום, כנראה עקב חמיצות הפרי ועקב העובי הגדול של קליפת הפרי, לא נמצא נזק וחדירה של הזחלים אל תוך הפרי , תוכן פרי הפסיפלורה מוחזק כנקי מחרקים ואינו טעון בדיקה.

סימני עקיצות של זבוב הפירות

רימות הזבוב שחדרו לעומק הקליפה (מסומנים בעיגול)

 

למידע נוסף:
חזרת/ עלי חזרת - המכון למצוות התלויות בארץ
חזרת/ עלי חזרת

עלי החזרת נגועים בחרקים שונים כגון האקריות, הכנימות, זחלים ועוד. מאידך, שורש החזרת בד"כ נקי [בשטחים פחות מטופלים באופן נדיר יותר, יכולה להיות פגיעה של

קרא עוד »
ערמונים - המכון למצוות התלויות בארץ
ערמונים

הערמונים הטריים בדרך כלל נקיים ואין מצוי בהם נגיעות של חרקים, אולם השיווק העיקרי ובפרט בארץ שכל הערמונים הם מייבוא, הערמונים הם לאחר איחסון. ערמונים

קרא עוד »
שיבא – לענה שיחנית - המכון למצוות התלויות בארץ
שיבא – לענה שיחנית

עלי השיבא משמשים כתבלין [בעיקר כתוספת טעם לתה], וכצמח רפואי בעיקר נגד תולעים במעיים ויעיל נגד כאבי בטן. שיבא, הגם שבספרות צמח זה נחשב כדוחה

קרא עוד »
פומלית - המכון למצוות התלויות בארץ
פומלית

הגם שהכנימות השונות מצויות גם בפרי זה, אולם פגיעה של זבוב הפירות, נדירה ביותר בפרי זה יחסית לשאר פירות ההדר, וראה ערך 'פירות הדר'.

קרא עוד »

קצת עלינו…

‘המכון למצוות התלויות בארץ’ הוקם בשנת תשנ”ד ע”י הרה”ג שניאור זלמן רווח שליט”א ועומד מאז תחת נשיאותו של מרן הראש”ל הגר”ע יוסף זצוק”ל, ובהדרכתו הצמודה של הרה”ג רבי שלמה משה עמאר שליט”א הראש”ל והרב הראשי לירושלים עיה”ק.

ייחודיותו של המכון הוא, בידע המקצועי וההלכתי הרב שהוא צבר הן מהפן הבוטני, האנטמולוגי, בהקשר של כשרות והלכה.

יצירת קשר
הפקס שלנו

03-9030891

mail@macon.co.il

כתובת למשלוח דואר

המכון למצוות התלויות בארץ
מיקוד: 4081003 תא-דואר: 176 אלעד

לוגו בית המעשר

בית המעשר הינו קרן מעשרות ייחודית לשירות הציבור הרחב, המטפלת בהפרשת תרומות ומעשרות ומאפשרת לחברים בה לקיים את מצוות ההפרשה בהידור. בבית המעשר מנויים אלפי בתי אב המסתייעים בנושא חילול מטבע בעת הפרשת תרומות ומעשרות ובחילול קדושת רבעי, נתינת מעשר עני לעניים, ומעשר ראשון ללוי.

תנובות שדה
ספרי המכון