סקירה ואופן הבדיקה והשימוש בקמח אורז
קמח אורז עשוי מטחינת אורז, ומשמש עבור מזון לתינוקות, או לגיוון בין סוגי קמחים בתעשיית המאפים,
ונמצא בשימוש בעיקר עבור לחולי גלוטן, כיון שהוא משמש עבורם כתחליף למזונות שונים.
קמח האורז, ביציאתו מן העיבוד הוא בחזקת נקי.
אולם באחסון ממושך הוא עלול להיפגע ממזיקי מחסן שונים, כגון אורזית, שחרורית הקמח או זחלי עש שונים.
אורזית בהגדלה
אופן הבדיקה והשימוש:
אריזות המשווקות למזון תינוקות הינן הרמטיות בדרך כלל, והמוצר בחזקת נקי, ואינו צריך בדיקה.
אריזות רגילות
יש להתבונן מבחוץ האם יש גושים או גבישים וקורים, הנגרמים על ידי מזיקי מחסן.
באם לאו, יש לפזר את הקמח על גבי מגש ולוודא שכולו אחיד ללא סימני נגיעות ודי בכך.
באם נמצאו סימני נגיעות, יש לנפות את הקמח באמצעות נפת קמח
[לפחות בשיעור של 60 מאש = 250 מיקרון]
ובאם הקמח אינו עובר בניפוי שכזה, יש לסנן באופן הפוך כלומר במסננת עם צפיפות נמוכה
[בשיעור של 20 מאש = 840 מיקרון]
שאז כל הקמח יורד לקערה, ואת הפסולת שנשארה במסננת יש לבדוק על משטח לבן,
ובאם נמצאו בין חלקי הפסולת, חרקים או פסולת חרקים, אין להשתמש בקמח זה כלל.